Gravlaks til jul

Utviklet av matblogger Ina Johnsen med bloggen www.matpaabordet.no Passer perfekt på koldtbordet eller som en liten aperitif til 8-10 personer eller som et måltid til 4-6 porsjoner.

Slik gjør du:

  1. Bland salt, sukker, sennepsfrø, dill og limeskall i en skål.
  2. Strø halvparten av blandingen over laksen og press det ned i fisken.
  3. Fordel halvparten av aquaviten jevnt over fisken.
  4. Snu fisken og fordel resten av krydderblandingen og aquaviten.
  5. Legg plastfolie direkte på fisken og sett kjølig.
  6. Snu fisken en gang hver dag for å merke at den blir fastere.
  7. Etter 3 dager er fisken klar til servering, skrap av krydderblandingen om ønskelig.
  8. Strø litt fersk dill over laksen.
  9. Server gravet salma på rugbrød med crème frâiche.
  10. Pynt med syltet rødløk og rogn på toppen.