Gravlaks til jul
Utviklet av matblogger Ina Johnsen med bloggen www.matpaabordet.no Passer perfekt på koldtbordet eller som en liten aperitif til 8-10 personer eller som et måltid til 4-6 porsjoner.

Slik gjør du:
- Bland salt, sukker, sennepsfrø, dill og limeskall i en skål.
- Strø halvparten av blandingen over laksen og press det ned i fisken.
- Fordel halvparten av aquaviten jevnt over fisken.
- Snu fisken og fordel resten av krydderblandingen og aquaviten.
- Legg plastfolie direkte på fisken og sett kjølig.
- Snu fisken en gang hver dag for å merke at den blir fastere.
- Etter 3 dager er fisken klar til servering, skrap av krydderblandingen om ønskelig.
- Strø litt fersk dill over laksen.
- Server gravet salma på rugbrød med crème frâiche.
- Pynt med syltet rødløk og rogn på toppen.