Grillet laks med sitrussalat

Frisk og fargerik sitrussalat møter saftig, grillet laks i denne sommerlige retten fra kokk Simen Vatne. Med nøtter, honning og en syrlig dressing får du en smakfull kombinasjon som passer perfekt til både hverdagsmiddag og gjester.

Slik gjør du:

  1. Pensle laksen med olivenolje og krydre med salt og pepper på begge sider.
  2. Grill laksen på grillen eller i en grillpanne, 3-4 minutter på hver side.
  3. Bland sammen olivenolje, honning, balsamicoeddik, sitronsaft, limesaft, salt og pepper for å lage dressingen.
  4. Grovhakk pistasjnøtter og hasselnøtter, ha dem over i en tørr stekepanne.
  5. Rist nøttene på middels varme i ca. 5 minutter.
  6. Ha i honning og stek videre i et par minutter, avkjøl på bakepapir.
  7. Skjær skallet av frukten og kutt i tynne skiver.
  8. Topp sitrussalaten med dressingen, nøtter og finhakket rødløk.