Laks med créme fraîche, sitrussaft og soyasaus
En elegant lakserett med frisk smak av sitrus, soyasaus og kremet crème fraîche. Perfekt til helgekosen – enkel å lage, men ser imponerende ut på tallerkenen!

Slik gjør du:
- Rør sammen crème fraîche, presset appelsinsaft og sitronsaft, soyasaus, honning, finhakket chili og vårløk i en gryte. Varm opp til like under kokepunktet og hold det varmt. Blir sausen for tykk, kan du spe den ut med litt vann.
- Skjær fisken i fire porsjonsstykker à ca. 150 g. Pensle litt soyasaus på hver side av laksestykkene og stek stykkene i panne på middels varme i ca. 3 min på hver side. SALMA skal ikke være helt gjennomstekt, men ha en rosa kjerne i midten.
- For tilberedning i ovn: Skjær fisken i fire porsjonsstykker à 150 g. Pensle litt soyasaus på hver side av laksestykkene og legg dem i en ildfast form. Stek laksen på 150 grader i 8 min på midterste rille. Steketiden vil variere med tykkelsen på stykkene. SALMA skal ikke være helt gjennomstekt, men ha en rosa kjerne i midten.
- Fordel sausen på varme tallerkener.
- Anrett laksen på sausen og pynt med appelsinskiver og granateplekjerner. Du kan også drysse litt hakket vårløk over.
- Tips: Litt ekstra dryss med granateplekjerner og frisk koriander gir retten et friskt preg. Dropp salt og pepper – soyasausen krydrer fisken godt.